onsdag 4 augusti 2010

Hågelby, Sicklaskiftet och Grönan

Nu är det snart dags att börja förskolan igen. Det ska bli så kul att träffa alla kompisar igen även fast jag har träffat några av dom under sommarlovet.

Här har det varit full fart. Vi har varit på Gotland samtidigt som Elias och hans familj var där, ett eget inlägg om Gotland kommer snart så nu får ni hålla tillgodo med lite andra godbitar.
  • Gröna Lund
En gång per år måste man ju gå på Gröna Lund och vi gjorde det i helgen som var. Linda och Oliver hakade på och Oliver är ju inte så rolig, han ligger ju bara där men han är så söt att det är ok ändå. Jag tog hand om honom såklart när dom andra inte riktigt räckte till. Vi gjorde en massa roliga saker som att åka nyckelpigan (både med mamma och pappa), tuff tuff tåget, karusell, flygande elefanter, gå i lustiga huset och åka båt med mamma i något som heter kärlekstunneln. Vi tog lite lotter med och jag ville inte riktigt förlora så jag blev jätteledsen när jag inte vann 3kg Kexchoklad. Sen bankade mamma och jag på lite stubbar, det var kul och jag var så duktig att jag vann ett svärd.















  • Sicklaskiftet
Mamma ville till Fredells och kolla på tapeter, pappa ville ut i skogen och jag ville dricka choklad så vad passar då bättre att kombinera allt tillsammans i ett enda stort äventyr? Vi började med att cykla till Sicklaskiftet där jag cyklade själv uppför värsta rotiga backen på min tuffa cykel. Sen hittade vi en stenhäll där vi åt mackor och drack choklad. Jag drack upp mammas och pappas choklad av rena farten men mjölk är ju bra för mig så jag tror inte att dom blev så arga. När vi hade fikat tog jag en liten cykeltur ner till bron i skogen där vi brukar vara med förskolan och letade lite pinnar och fiskade lite. När jag hade fått mina fiskar cyklade jag till Fredells där jag blåste pappa på en Maglite.









  • Hågelbyparken
När pappa var ute och cyklade så passade mamma och jag på att åka till Hågelbyparken där det finns jättemycket saker att göra för en stor kille som jag. Dom har en jätterolig trafiklek där jag visade att jag visst är stor nog att köra både lastbil och polisbil. Frågan är väl om jag ska bli polis eller lastbilskille när jag blir stor? Tål att tänkas på. Sen hade dom ponnyridning med som jag bara var tvungen att testa såklart. Två hästar kunde jag välja mellan, en stor och en liten. Jag valde den stora såklart! Florie hette den. Kanske ska bli en hästkille istället?











2 kommentarer:

  1. Hade gärna åkt Kärlekstunnel med dig. Vilken härlig sommar du haft.
    Mormor

    SvaraRadera
  2. Jag hade tagit lastbilen, lätt!
    Ge oss lite gotlandsbilder nu!

    // Elias

    SvaraRadera